geschreven door Madelon Beljaars
geschreven op 1 juli 2019

Appen op de fiets vanaf vandaag strafbaar!

Sinds 1 juli 2019 is het verboden om te appen, bellen of navigeren op de fiets. Het was al langer verboden om je smartphone te gebruiken in de auto en andere gemotoriseerde voertuigen, maar vanaf nu is dat uitgebreid naar alle voertuigen, dus ook de fiets.

Boete 95 euro

Je mag je telefoon gewoonweg niet meer in de hand houden tijdens het fietsen. De boete bedraagt maar liefst 95 euro. De kans op een ongeval neemt namelijk flink af als iedereen op het verkeer let.

Wat als je een ongeval veroorzaakt?

Met appen op de fiets riskeer je dus een flinke boete. Maar hoe zit het wanneer je, omdat je afgeleid bent door je telefoon, een ongeval veroorzaakt? Lees hierover een eerder gepubliceerde blog: https://www.mannaertsappels.nl/appen-op-de-fiets/