geschreven door Madelon Beljaars
geschreven op 28 augustus 2020

Verwondingen bij vogelshow Avifauna

Het zal weinig mensen zijn ontgaan, op 24 augustus 2020 zijn een oma en een baby van 5 maanden gewond geraakt tijdens het bekijken van een vogelshow in Avifauna. Een gier maakte vermoedelijk een inschattingsfout waardoor hij in het publiek terechtkwam in plaats van op de landingspaal. Met forse verwondingen tot gevolg bij de oma en haar kleinkind.

Bokito

Alhoewel het gelukkig vrijwel altijd goed gaat, kan het dus ook mis gaan. De gevolgen kunnen dan zeer ernstig zijn. Zo werd op 18 mei 2007 de gorilla Bokito wereldberoemd toen hij uit zijn verblijf in diergaarde Blijdorp ontsnapte en een bezoekster meesleurde, die ernstig gewond raakte. Dieren zijn nu eenmaal onberekenbaar en vormen daarmee een risico op gevaar, ook als ze in een dierentuin verblijven.

Aansprakelijkheid bij dieren

Over de aansprakelijkheid voor dieren en wat te doen na een (bijt)incident schreven wij al eerder de volgende blogs:
Gebeten door een hond? Hoe voorkom je dat je als slachtoffer ‘de hond in de pot vindt’?
Help, mijn kind is gebeten door een hond, wat nu?

Meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact op met Madelon Beljaars of één van onze andere medewerkers van ons kantoor.